Тракийски университет – домакин на Международен образователен и научен конгрес

Международните балканските конгреси се провеждат в унисон с най-високите академични стандарти

Тракийски университет – домакин на Международен образователен и научен конгрес | StandartNews.com

Ректорът на Тракийски университет – проф. Добри Ярков откри XV Международен балкански образователен и научен конгрес „Изследователски и образователни ракурси в условията на дигитална трансформация“.  Престижният тридневен форум, който събра в к. к. Слънчев бряг над 120 участници от различни страни, се организира от Педагогически факултет на Тракийски университет в партньорство с учителски факултет на Загребски университет – Загреб (Хърватия), Педагогически факултет „Св. Климент Охридски” на Университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Скопие (Северна Македония) и Педагогически факултет на Тракийски университет – Одрин (Турция).

В своето приветствие към делегатите на конгреса проф. Ярков посочи, че основен приоритет в работата на Педагогическия факултет е осигуряване на висококвалифицирани кадри в името на доброто образование на бъдещите поколения и изрази абсолютната си подкрепа към специалистите, които са пряко ангажирани в обучението на бъдещите учители.



Специални гости на събитието бяха г-н Галин Цоков - министър на образованието и науката, г-н Николай Димитров - кмет на Община Несебър, началникът на РУО Бургас – г-жа Петя Петрова, както и проф. Емрах Динчер – декан на Педагогически факултет при Тракийски университет в гр. Одрин заедно със своя колега – заместник-декана доц. Сертач Арабаджиолу.

Ежегодните Балкански педагогически форуми, утвърдили се като традиционни интегративни интелектуални платформи за представяне и дебат върху най-новите тенденции в развитието на образованието и образователната наука, са логична и очаквана рефлексия на дългогодишно институционално партньорство. Международните балканските конгреси се провеждат в унисон с най-високите академични стандарти, като осигурят оптимални условия за професионално общуване и възможности за споделяне и обмен на модерни образователни идеи, технологии и практики. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай