„Стена на славата“ и нов учебен корпус за годишнина на УНСС

„Стена на славата“ и нов учебен корпус за годишнина на УНСС | StandartNews.com

С откриване „Стена на славата" и първа копка от строителството на нов учебен корпус УНСС ще отбележи 97-та годишнина от създаването си. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България" на Радио „Фокус" проф. Стати Статев, ректор на Университета за национално и световно стопанство.

Той добави, че изграждането на корпуса ще допринесе за 20% увеличение на капацитета на най-големия университет в страната.

„Това, което предстои днес, е една кулминация на отбелязването на 97-та годишнина. За наша голяма радост, тя ще започне с първа копка на строителството на нов учебен корпус на УНСС. След това ще отдадем почит с поднасяне на цветя и венци на паметника на нашия основател и първи ректор проф. Стефан Бобчев и ще приключим с откриването на т. н. "Стена на славата", на която са изписани имената на преподавателите и възпитаниците на УНСС в държавния елит на България. За близо вековен юбилей може много да се говори за това каква е равносметката ни, но със сигурност мога да кажа, че със своето възникване като втори университет в България през 1920 г., УНСС винаги е бил генератор на държания, управленския, стопанския и бизнес елит на страната ни", обясни проф. Статев.

Той отбеляза, че УНСС привлича своите възпитаници поради стремежа за съвременното развитие, силно установените връзки със средното образование и не на последно място чрез дейността на Асоциацията на икономическите училища на България, в която членуват над 60 училища от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай