Русия поздрави УНСС за 100 г.

Ковачница на таланти

Русия поздрави УНСС за 100 г. | StandartNews.com
  • Ковачница на таланти

Анатолий Макаров,
Посланик на Русия в България

Уважаеми господин Ректор,
Уважаеми преподаватели и студенти,

От името на Посолството на Русия в България и лично от свое име позволете ми от цялото си сърце да ви поздравя със 100-годишнината на Университета за национално и световно стопанство.
УНСС е Алма матер на хиляди специалисти в различните сфери на стопанския живот в страната. Това е не само най-старият, но и най-авторитетният и най-големият бизнес университет в България и цяла Югоизточна Европа. Тук в осем факултета се трудят едни от най-добрите преподаватели, чийто авторитет е признат както в България, така и в целия свят. Успешно се реализират редица съвместни проекти, осъществява се активен взаимен обмен на студенти и преподаватели. Ние високо ценим тази дейност и от своя страна ще я подкрепяме и занапред.
Уважаеми приятели! Преди 100 години бе създаден Университетът за национално и световно стопанство, за да се превърне в ковачницата на безброй талантливи хора, истински професионалисти в своята област. В този тържествен ден бих искал да пожелая на Университета по-нататъшно процъфтяване, а на студентите, преподавателите и учените добро здраве, целеустременост, стабилни знания и покоряване на нови научни върхове.

Честит празник!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай