Четвъртък,

Промени в таксите за висшите училища

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Министерският съвет прие промени в Решението за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2020/2021 година, предаде БГНЕС.

Това става след постъпили предложения от ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив – проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, и от проф. д-р Борислав Юруков – ректор на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ в Благоевград.

В АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” се променят таксите за обучение по професионално направление „Педагогика на обучението по…“ от II до IV курс вкл. в образователно-квалификационна степен бакалавър, редовна форма на обучение.

На ЮЗУ „Неофит Рилски“ е дадена възможност за обучение на докторанти и специализанти в професионално направление „Изобразително изкуство“.

По предложение на Министерство на външните работи граждани от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия ползват същите права и имат същите задължения като тези от държавите-членки на ЕС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички