Приемат документи на кандидат-студенти в СУ

Крайният срок е 13 март за първата кандидатстудентска сесия и 29 май за втората

Приемат документи на кандидат-студенти в СУ | StandartNews.com

От днес стартира приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 13 март 2020 г. за първата кандидатстудентска сесия и 29 май 2020 г. за втората кандидатстудентска сесия, съобщиха от пресцентъра на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет, на място в Ректората на Софийския университет, или в бюрата на фирмите в страната.

Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 22 март - 26 април 2020 г., а втората - в съботните и неделните дни от 7 до 28 юни 2020 г.

Кандидат-студентите ще могат да подадат документи за класиране в периода 15-27 юни 2020.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 7 юли 2020 г., вторият етап – на 14 юли 2020 г., а третият етап – на 21 юли 2020 г.

Пет от общо 118 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности „Право“, „Медицина“ и „Фармация“ и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“. За специалността "Книгоиздаване" приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.

На 18 февруари 2020 г. започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 28 март младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай