Под контрол! 2000 майки следят матурите

Гледат учениците на камера, записът се пази три месеца

Под контрол! 2000 майки следят матурите | StandartNews.com

Около 2000 родители ще следят матурите, съобщи „Телеграф“, позовавайки се на директори на училища, в които ще се проведат държавните зрелостни изпити.

По информация на ръководствата на школата желаещите да следят как протича изпитът са предимно майки, които са домакини, с гъвкаво работно време или на половин ден.

Първата матура е на 19 май по БЕЛ, а вторият държавен зрелостен изпит, която е по предмет по избор, е на 21 май. От МОН обясниха, че представителите на родителите имат право да присъстват при подготовката на изпитните материали преди началото на изпита, но нямат достъп до тях и до залите, докато тече матурата.

Наблюдателите могат да присъстват при допускане на зрелостниците в сградата на училището, при видеонаблюдение, при предаване на протоколите и изпитните работи на явилите се зрелостници, както и комплектите на неявилите се от квестора на директора.

Родителите могат да подават сигнали до директора на училището или до началника на съответното РУО при нарушения на условията и реда за провеждане на изпитите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай