Неделя,

От днес: Пишат дистанционно оценки на децата

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Учениците вече ще получат оценки дистанционно. От днес учителите не само ще преподават онлайн уроците, но и ще преписват децата като им поставят оценки. Как точно става изпитването решават учителите. Министерството на образованието няма да им дава указания.

ВИЖ ОЩЕ: Вълчев: Децата учат повече отколкото в час

Предложението е на министър Красимир Вълчев. То получи подкрепата от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование.

Дистанционното обучение стартира само с преговори, упражнения и обобщения. Успехът му позволи през втората седмица да се премине към предаване на нови уроци. Сега се добавя и поставянето на оценки, защото извънредното положение е до 13 май и децата трябва да имат нормален учебен процес.

По решение на Отрасловия съвет всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на дистанционно обучение ще бъдат изплатени. Но под условие: преподавателят да е имал 5 астрономически часа на ден дистанционно обучение 5 дни в седмицата. Преподавателите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

 

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички