Онлайн обучението като секс по интернет

Всички преподаватели по трасето, по което трябва да бъдат провеждани изпити, гарантират, че техните възпитаници са добре подготвени

Онлайн обучението като секс по интернет | StandartNews.com

"Сега намери скоростната кутия. Скоростната кутия! Стига се лигави, а ако си хирург и трябва да търсиш хернията?"

Мога да си представя как ще се проведат изпитите в професионалните гимназии след 12 клас в условия на дистанционно обучение, когато трябва тясно да усвояваш професионални умения. Тъжното е, че част от учениците ще получат тапии за знания, които не са усвоили, и от това в близките години ще страда цялото общество. Завършилите онлайн професионални гимназии ще ремонтират колите ни, ще готвят в заведенията, ще шият дрехите ни и ще правят храните и напитките ни, които и без това не са особено качествени. Завършилите дистанционно инженери и архитекти ще проектират съоръжения и сгради, без да са стъпили на обект, за медиците не ми се иска да мисля. Дори само като си представя стоматолог, обучаван дистанционно, и ме побиват тръпки.

Всички преподаватели по трасето, по което трябва да бъдат провеждани изпити, гарантират, че техните възпитаници са добре подготвени, понеже карат практика отдавна, и ще си вземат изпитите дори и под страх от смъртно наказание. Няма как - системата е мобилизирана и трябва да покаже, че работи, за да не я заплашат с рестрикции и да се докаже, че дистанционното обучение у нас върви на добре. Изпитите да бъдат взети и завършилите абитуриенти да бъдат пуснати на пазара на труда, че иначе ще трябва да си ги бием в главата. Сигурно е, че никой, който е готвил дистанционно гъши дроб в кухнята на майка си по време на извънредното положение, за да вземе професионална тапия по готварство, няма да бъде скъсан. Вредата от него няма да е кой знае колко голяма - той вече е учил достатъчно, за да не направи гафове с други продукти. Но асансьорният техник? Автомобилният монтьор? Инженерът, архитектът или медикът? Нямаше ли да е по-достойно да оставим някои училища и университети да обявят нулеви или удължени учебни години, съобразно със спецификата на техните специалности, вместо да пуснат на пазара на труда специалисти, които са обучавани само онлайн и така или иначе не са набрали необходимия опит. Защо го правим? За да отчетем, че дистанционното обучение е сполучливо? Че мерките са правилни? Че образователната система няма нужда от рестарт? За да не налеем допълнителни средства в образователната система?

Нужно ли е да повтаряме стария виц за секса по интернет? И онлайн обучението е като него - уж го има, уж нещо правиш, ама от него няма никакъв ефект, затова пък какви пари отиват... За сметка на това, да не дава Господ утре някой от тези хора да ти ремонтира колата. Камо ли да те лекува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай