Огромен интерес към стажантската програма на Vivacom

Над 1400 младежи се борят за 58 позициии за платен стаж в компанията

Огромен интерес към стажантската програма на Vivacom | StandartNews.com

Телекомуникационният сектор става все по-атрактивен за младите хора в целия свят - и неслучайно. Необятният свят на високите технологии предлага достъп до иновации, кариерно израстване, но и възможност на младите да участват в диктуването на тенденциите и промяната на света около тях – важна кауза за новите поколения. Достъп до нови технологии и възможност за кариерен скок в динамична и приобщаваща работна среда предлага и телеком лидерът в България – Vivacom. 

21-вото издание на Лятна стажантска програма на Vivacom тази година предизвика интереса на над 1400 младежи – с 400 повече от миналата година. Те кандидатстваха за 58 позиции за платен тримесечен стаж във всички ключови дирекции в компанията. 

„Много съм щастлив, че интересът към програмата расте всяка година. Сигурен съм, че стажантите ще се чувстват добре при нас, ще натрупат безценни знания и опит в страхотна подкрепяща среда. Те ще работят с вдъхновяващи екипи и ментори – всичко необходимо за летящ старт в един от най-динамичните сектори в страната. До сега над 1700 стажанти са преминали успешно през програмата. Над 500 от тях са започнали работа в компанията. Освен  летящ кариерен старт, младите таланти имат възможност да постигат резултати и да се развиват. Затова до момента над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, вече са на ръководни и експертни позиции в компанията“, коментира главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев, който лично ще се срещне с всеки стажант, за да даде и своите съвети и препоръки. 

А какви възможности дава Vivacom за стажантите?

В рамките на 3 месеца 58-те стажанти, избрани след прецизен подбор, ще работят с опитен ментор. Някои от менторите вече са изминали същия път – от стажант до ръководна позиция. Те още по-лесно влизат в обувките на стажантите и могат да предават добрите практики, научени от техните ментори и опит в компанията. Стажантите ще се включат в интензивни обучения и ще натрупат знания и опит чрез оперативна работа по реални проекти - предимство, което много малко компания на българския пазар предлагат за стажантските позиции. А за да опознаят корпоративната култура – ще се включват в различните инициативи на Vivacom. Ще допринясат за реализирането на добри каузи и ще са част от общност с традиции. Ще имат възможност да опознаят работата в различните отдели и дирекции чрез 360-градусова ротация. 

Какъв е пътят на развитие за стажантите във Vivacom?

Лятна стажантска програма на Vivacom е една от най-дългогодишните и успешни стажантски програми в България. За 21 години се превърна в динамична и вдъхновяваща общност, в която млади и талантливи хора могат да развиват, обогатяват и споделят своите знания и умения и се учат от своите ментори. 20% от служителите, които са стартирали работа като стажанти във Vivacom, стават ментори и обучават новите участници.

Августин Миланов

„Най-ценното е, че над 50% от нашите стажанти започват постоянна работа във Vivacom. Един от примерите за това е Августин Миланов, който от стажант е преминал през различни позиции и отдели и вече е директор в направление Развитие на продажбите. Тази година именно той посрещна стажантите в първия им ден и разказа за своя опит в компанията в продължение на 18 години. Ние насърчаваме тази подкрепяща, позитивна и много динамична среда със страхотни технологични проекти“, каза Малина Чавдарова, HR директор във Vivacom, която също е започнала своя път в компанията като стажант.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай