МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет

МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна среда. Те ще бъдат с операционна система Android.

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН даде възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече поръча 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка ще бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай