Голяма промяна в наш университет. Студентите доволни

В момента в града работят три стола

Голяма промяна в наш университет. Студентите доволни | StandartNews.com

Добра новина за студентите.

Нов студентски стол може да бъде изграден в Пети корпус на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

За това настояват и от Студентския съвет на учебното заведение, след като стана ясно, че този в центъра на Велико Търново няма да отвори през тази учебна година.

Оттам дори преди седмица беше изнесено и оборудването. Желанието си да бъде изграден нов стол изрази и ректорът на университета проф. Димитър Димитров в речта си по случай новата академична година.

„Затворихме този, което е на центъра, защото има недостиг на персонал. Преместих персонала в Трети блок, който е в „Колю Фичето“ и вече е за 600 студенти.

В момента в града работят три стола за студентите. Единият е в ректората, има стол, който обслужва Първи и Втори блок на общежитията, както и този в кв. „Кольо Фичето“. Капацитетът им е за изхранване на по 200 студенти на ден във всеки от тях.

„Ние успяхме да направим така, че нашият университет да бъде водещ в страната по ремонтирани общежития. Те поддържат ниво, което се равнява на тризвезден хотел. Успяхме да осигурим паркинг и сега се надявам на нов студентски стол“, каза проф. Димитър Димитров

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай