Фандъкова: София инвестира в децата си!

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха новата учебна година в Първа английска езикова гимназия

Фандъкова: София инвестира в децата си! | StandartNews.com

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха новата учебна година в Първа английска езикова гимназия. Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище "Стоян Заимов".

Тази година общината изгради нов корпус към училището, който включва 22 класни стаи, зала за танци и физкултурен салон.

"За втора година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда. Защото най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование" заяви тя. 

"Скъпи ученици, родители, гости и учители. Днес не е официален празник, но е най-празничният ден. Днес е денят с най-много вярва в бъдещето. Ние вярваме в образованието, много неща ни разделят, но желанието за образование на децата ни обединява. Желая ви енергия и сили, защото на тях се крепи бъдещето ни. Благодаря на родителите, защото вие подкрепяте децата към по-светло бъдеще. Учете ги да уважават учителите си. Желая всички ученици да се чувстват щастливи. Поздравявам Столична община и Фандъкова за ремонтираната материална база и за новата изградена част. Поздравление за това, което прави Столична община", заяви Красимир Вълчев.

"Първият учебен ден е празник за всеки българин. От годините на българското възраждане до сега, няма семейство, което да не почита този светъл ден - празник на ума и сърцето. Благодарим на столична община и лично на Фандъкова за завършването на проекта за ремонт на гимназията. Нека да се радваме и развиваме новата визия на България. Първа английска винаги е била еталон за интелигентност и традиции. На добър час", заяви директорът на Първа английска гимназия Нели Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай