Децата в над 300 училища с удължена година

Това съобщи министър Николай Денков

Децата в над 300 училища с удължена година | StandartNews.com

Малко над 300 училища в страната ще удължат учебната година, обяви служебният министър на образованието Николай Денков като обясни, че се спазва заповедта на неговия предшественик Красимир Вълчев.

Удължената учебна година засяга училищата, които миналата година временно прекъснаха обучението на учениците от първи до четвърти клас. Вместо обучение онлайн те предлагаха извънкласни дейности за справяне с трудностите в учебния материал.

Всички останали училища ще могат да използват допълнителните две седмици за учениците от четвърти до шести клас и съответно три седмици за тези от първи до трети клас по два начина:

за задължителни занимания за наваксване на учебен материал;

за извънкласни дейности, но по желание.

Училищата ще публикуват графиците за планиране дейности на сайтовете си.

Документите за завършен клас или етапно обучение ще се издават най-късно до 7 дни от края на срока, независимо че учебните дни за съответния випуск може да са приключили по-рано.

Четвъртокласниците ще получат удостоверенията си завършване на 1 юни. Така ще могат да кандидатстват в гимназии с профили „Математика“ и „Природни науки“.

Вторият учебен срок за учениците от първи до трети клас ще приключи на 23 юни, а за тези от 4-ти до 6-и клас – на 30 юни.

      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай