А1 прави интерактивно студио в Столична библиотека

Малките посетители на Столична библиотека ще могат с очила за виртуална реалност да се разхождат из музеи, галерии и исторически места

А1 прави интерактивно студио в Столична библиотека | StandartNews.com

А1 изгради интерактивно студио в Столичната библиотека по случай 91-годишнината от създаването на организацията. Студиото е създадено за деца и представлява алтернативно пространство за неформално образование и знания, където книгите и четенето се съчетават с нови активности и игри. Проектът е поредна стъпка от стратегията на А1 да подпомогне дигитализацията у нас.

В интерактивното студио малките посетители на Столична библиотека ще могат с очила за виртуална реалност да се разхождат из музеи, галерии и исторически места, да слушат концерти и да посещават детски театрални постановки. С помощта на таблети, осигурени безвъзмездно от А1, децата ще имат шанса да рисуват и да създават 3D анимации, а също така ще имат достъп до Scratch програмиране и програми за проектиране на обекти. Интерактивното студио е подходящо за деца от 7 до 15-годишна възраст, а конкретно VR очилата – за деца над 12-годишна възраст.

В допълнение А1 разработи мобилно приложение за Столичната библиотека. Приложението включва виртуална разходка на библиотеката, новини, информация за услуги, известия за предстоящи събития, видеосъдържание и галерии. То дава възможност за резервация и позволява споделяне на обратна връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай