Жив да го ожалиш! Приятели издържали Божков

Давали по по милион - два, за да преживява

Жив да го ожалиш! Приятели издържали Божков | StandartNews.com

Разплакваща история за безпаричие разказа укриващият се от правосъдието в Дубай милиардер Васил Божков. Той даде телефонно интервю за бТВ. В момента нямал пари и го издържали приятели. ЛиЛана не познавал, не му била подставено лице.

И колко може да се източат от еврофондове – милион, два, три – мислите ли, че такива пари ме интересуват, нахално и иронично попита Божков. И каза, че е спечелил достатъчно пари, за да не го вълнуват еврофондовете. В момента обаче нямал никакви средства, защото всичко му било блокирано. Издържали го приятели. Дават ми пари – милион, два, пет. Нямам пари, но имам приятели, каза Божков.

Акциите на „Левски” вече не ми трябват. Бих ги продал на сериозен инвеститор или бих ги подарил на феновете, каза Божков. Срещу него има повдигнати 11 обвинения. Прокуратурата е подала документи за екстрадицията му у нас.

В Дубай съм, добре съм, каза Божков. Той съобщи, че е в Дубай от края на януари. Живее в апартамент под наем заедно с Георги Попов. На Гергьовден двамата празнували имения ден на Попов с голяма компания техни приятели, които не са българи.

Бях не в ареста, а в затвора 2-3 седмици, не знам колко точно, каза още Божков. Нямал средства, нямал телефон, нямал затворнически номер, не съществувах, изплака обвиненият милиардер. Той съобщи, че няма лични имоти в Дувай. В момента нямал никакви ограничения, можел да ходи където си поиска,  нямал и охрана. Защо ми е, от кого да се охранявам, каза Божков.

Трябва да се върна в България, аз съм невинен, заяви още милиардерът. И отправи поредните си обвинения към България. В момента тя се управлявала от хунта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай