Закопчават заподозрени за рекет в Бургас

Арестуван е шефът на охранителната фирма VTA Николай Мечков

Закопчават заподозрени за рекет в Бургас | StandartNews.com

Основните КПП-та при входовете и изходите на град Бургас са завардени от въоръжени полицаи. По информация на сайта Флагман.бг тече операция на ГДБОП, Криминална полиция при ОД на МВР Бургас и Спецпрокуратурата. В района на Дирекцията беше извършен арест на шефа на охранителната фирма VTA Николай Мечков.

Според свидетели тази сутрин той е бил извикан заедно с адвоката си за справка на бул. "Христо Ботев" 46.

Офисът на охранителната фирма се намира на около 200 метра нагоре по булеварда. На излизане от дирекцията Мечков и адвокатът му внезапно са били връхлетени от спецполицаи с качулки.

Той е първият от прибраните.

От близо 2 месеца Мечков не бе забелязван да паркира черния си джип Мерцедес пред своя офис на бул. "Христо Ботев" 79. Той предпочиташе да избягва публични прояви. Фирмата му обаче охраняваше голям брой увеселителни обекти и заведения за обществено хранене по Южното Черноморие. Това е първата специализирана операция на ст. комисар Радослав Сотиров от деня, в който през миналата седмица оглави ОД на МВР-Бургас.

Служителите му очакваха светкавични рокади и уволнения на началници на РУП и сектори, но явно приоритет на новото ръководство ще е дейността на организираната престъпност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай