Задържаха заподозрения за убийството в Орешник

Той е бивш легионер от Френския чуждестранен легион

Задържаха заподозрения за убийството в Орешник | StandartNews.com

Бившият легионер Иван Пачалиев, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник, е задържан, съобщи Нова тв, позовавайки се на свои източници.

Трупът на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров бе открито в здравната служба на тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е бил подаден днес сутринта. По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

По случая се издирваше бившият легионер Иван Пачалиев. Миналата година през февруари той се бе барикадирал в дома си и стреля по полицаи. Тогава след цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

В момента мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион.

Днес селото бе блокирано отново от службите на реда. Имаше информация, че Пачалиев се укрива в местност около селото. Той е бил задържан в дома му. В акцията по задържането на предполагаемия извършител участваха тежковъоръжени полицаи и специализираният отряд за борба с тероризма.

Убитият Димитър Факиров е родом от Орешник, но от години живее в Тополовград. Всяка сутрин отварял здравния кабинет в родното си село, за да помага на хората тук.

Мълвата в селото е, че между него и заподозрения Пачелиев, по прякор Димона, е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които легионерът му е искал. Пачелиев страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците "като луд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай