Все още разследват причината за взрива във Варна

Заподозреният Веселин Димитров е обявен за общонационално издирване

Все още разследват причината за взрива във Варна | StandartNews.com

След взрива в жилищен блок във Варна вчера прокуратурата излезе преди малко с подробности за инцидента. 66- годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, заявиха преди минути от прокуратурата в града.

„Ще се въздаржа от коментар за конкретни причини за взрива. Все още не е ясно кое се е първо – пожарът или взривът. Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива. Няма очевидци, които да потвърдят дали какво се е случвало преди самия взрив”, посочи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„По първоначална информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ и беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели”, добави Конов.

„Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг. Продължаваме с разпитите днес. Предвиден е и допълнителен олед на местопроизшествието”, допълни окръжният прокурор.

„Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества”, обясни Конов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай