Във Варна почерня от полиция. Какво се случва

Задържан е 35-годишеният организатор на схемата с досие

Във Варна почерня от полиция. Какво се случва | StandartNews.com

Специализираната операция е стартирала във вторник от служителите на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР Варна. Извършено е претърсване от складово помещение във Варна, което е продължило и през вчерашния ден. В хода на процесуалните действия е иззето голямо количество стоки с лого на защитени марки - дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми, за които не са представени документи за произход. Общият брой на иззетите вещи е 11 837, на приблизителна стойност милион и осемстотин хиляди лева. Иззети са също телефонни апарати, компютърни конфигурации и принтери за товарителници. 

Според данните по разследването контрабандната търговска дейност била осъществявана посредством страници в популярна социалната мрежа, а стоките -  доставяни чрез куриерска фирма.

В момент на подготовка на пратки с инкриминирани вещи, е задържан организаторът на схемата – 35- годишен варненец, криминално проявен,

По случая е образувано досъдебно производство по чл.172б от НК, което се води под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Предвид количеството на иззетите вещи и обема на осъществяваните търговски сделки, отдел „Икономическа полиция“ във Варна продължава оперативно-издирвателните действия по установяване на данни за контрабанда, идентифициране, анализ и оценка на паричните потоци от и към съпричастните към престъпната дейност, физически и юридически лица, тяхното обкръжение и притежаваното имущество, в т.ч. и данни за пране на пари.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай