Истина? Клошар тегли 18 млн.лева за АМ Хемус и умира

Историята с магистралата става дълбоко криминална

Истина? Клошар тегли 18 млн.лева за АМ Хемус и умира | StandartNews.com

Изграждането на магистрала "Хемус" все повече започва да прилича на хорър със съмнения за криминално престъпление.

Клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа на магистрала Хемус, за които Бойко Рашков обясни, че са изтеглени в торби и чанти. 

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус, след което починал от вируса, съобщава bird.bg/

Разследващият сайт съобщава, че за услугите на Миткриков му били обещани 20000 лв. Други над 11 милиона са изтеглени от ММА боец от името на други две фирми.

В схемата са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. Освен вече известните "Про Билдинг Груп" ООД и "Левента 90", в източването на милионите участват още три фирми.

Едни и същи адвокати са обслужвали вписванията за трите фирми в Търговския регистър. "Потърсени за коментар те ни разясниха, че получават комплекти с документи за вписване от свой клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София.

Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната фирма, но тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на фирмите – фантоми. "Не им искаме лични карти", заяви тя", пишат още Bird.

Именно Красимир Митриков е пълномощник на “Виндор Монтана”, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил 18 618 077 лв. и ги е предал на неизвестен човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк. Според съседи на Митриков той е живял изключително бедно и е починал тази година от вируса. Преди това обаче се похвалил, че очаквал да му платят 20 000 лв.

Другите две филми - Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД, са създадени от Ярослав Стаматов Илиев от село Казичене.

Пълномощникът на двете фирми, който е изтеглил общо 11 242 408 лв., е Георги Стефанов Шкендов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай