Удариха главата на ало мафията, над 30 в ареста

Разбихме най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, каза Иван Гешев

Удариха главата на ало мафията, над 30 в ареста | StandartNews.com

Разбихме най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, каза Иван Гешев

Най-голямата организирана престъпна група за телефонни измами, ужилила хора с над 2 милиона лева, бе разбита днес при съвместна операция на българските и румънските власти, съобщи на брифинг в Горна Оряховица заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Над 30 души задържани.

Организаторът на групата и още 27 участници в нея, са закопчани в Румъния. Още петима  са арестувани в горнооряховския квартал “Калтинец“ при съвместната операция на българска и румънската специализирани прокуратури, каза още Гешев.

"Става въпрос за една от най-големите, може би, най-голямата организирана престъпна група, занимаваща се с така наречените "ало измами". Сумите са около два милиона лева. В Румъния са иззети стотици местни карти и ваучери", обясни зам.-главният прокурор.

Организаторът на групата е от горнооряховския квартал „Калтинец“.

От ранни зори днес полицията и жандармерията блокираха ромския квартал „Калтинец“ в Горна Оряховица. Претърсени бяха близо 15 луксозни имота. Иззети са шест лимузини.

"Аз поне не си спомням да е имало такава операция по мащаб в нашата страна. В днешната операция участват над 150 служители", каза
главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Разследването е започнало през 2017 година. В момента задържаните се разпитват, за да се установи точната роля в бандата на всеки един от тях. В зависимост от това и събраните доказателства прокуратурата ще прецени на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения и за какво.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай