Убиецът от Нови Искър опитал да „почисти“

Телефоните на жертвите звъняли, докато Георги лъжел, че са на погребение

Убиецът от Нови Искър опитал да „почисти“ | StandartNews.com

Има данни, че задържаният за четворното убийство в Нови Искър се е опитвал да почисти кръвта от местопроизшествието, заяви на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев във връзка с четворното убийство в Нови Искър.

„Сигналът е получен в 10.30 часа в оперативния дежурен център в СДВР. Тъй като колегите на бащата на извършителя са направили опит да се свържат с него, са отишли в участъка в Нови Искър да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място, за да установи каква е причината, поради която не могат да осъществят контакт с техния колега. При позвъняването на вратата самият извършител е отворил вратата и е бил в абсолютно неадекватно състояние. На въпрос къде се намират неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив“, коментира ст. комисар Хаджиев.

По думите му след това е бил направен опит за позвъняване по телефоните на жертвите. „След като чува, че GSM-ите са в къщата, влиза в къщата и оттам нататък следва картината, която ви описахме. Установени са 4 трупа - на майката, бащата, брата и бабата. На самото местопроизшествие имаме хладно оръжие (брадва). Задържаният е в много тежко психическо състояние, но това по-скоро експертите като се назначи психолого-психиатричната експертиза ще кажат евентуално дали е бил вменяем по време на извършването на деянието. Не мога да кажа дали е бил пиян, експертите ще кажат“, допълни ст. комисар Хаджиев.

Той уточни, че има данни да са заличавани следи от местопроизшествието. „Опитвал се е да почисти кръвта. По отношение на мотивът за извършването на такова престъпление, най-вероятно той ще е свързан с психичното състояние на извършителя. За версиите ще говорим, след като приключат огледите и съберем абсолютно всички веществени доказателства. Все още извършителят не е давал обяснения. Той е безработен. Няма данни за финансови проблеми в семейството“, добави той.

По думите му бащата на задържаният мъж е бивш военен, който се е пенсионирал и до момента е работил по трудови правоотношения с поделението в Костинброд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай