Убиецът на Криси прострелян с два куршума

Днес аз съм Кристи, пишат стотици в мрежата

Убиецът на Криси прострелян с два куршума | StandartNews.com
  • Днес аз съм Кристи, пишат стотици в мрежата
  • Ужасът в Сотиря възроди петиция за връщане на смъртното наказание

Две огнестрелни рани в краката установиха лекарите от сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ при прегледа на 21-годишния Мартин Трифонов, задържан за зверското изнасилване и убийство на 7-годишната Кристин от сливенското с. Сотиря. 21-годишният бивш затворник бе заловен след преследване в гората над селото в петък. Мартин оказал съпротива на полицаите и те били принуди да го спрат със стрелба.

ВИЖ ОЩЕ: Майката на убиеца Мартин готвела бягството му

Куршумите са пронизали лявото бедро на психопата и са счупили дясната му подбедрица, но състоянието му е стабилно и няма опасност за живота.

"Пациентът е контактен, отговаря на въпросите ни, сравнително спокоен е", коментира лаконично зам. шефът на здравното заведение д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от агенция "Монитор". По тъжна ирония на съдбата д-р Хрисантов е бил сред медиците, направили опити миналото лято да спасят живота на 28-годишния Живко Димитров, собственикът на питбулите, нахапали първо Мартин, а след това нахвърлили се върху него.

ВИЖ ОЩЕ: Убиецът на Кристи като този на Виктория Маринова

Тепърва престоят разпити на заловения в гората Трифонов. Днес ще му бъдат повдигнати обвиненията в убийство, изнасилване и блудствени действия, заяви говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Пак днес се очаква да излязат и резултатите за ДНК-пробата, която се извършва от експертите при института по криминалистика и криминология на МВР.  Резултатът трябва да „закове“ заподозрения, който се е гаврил с невинното момиченце под моста на дере, преминаващо през Сотиря.

„Тялото на малката Кристин ще бъде кремирано, така са пожелали близките й…“, лаконично съобщи кметът на Сотиря Димчо Георгиев, потърсен от журналисти, за да разберат датата за погребението на мъничката жертва. Той отказа да коментира причините, накарали майката Гергана и дядото Красимир да вземат това решение. По-рано днес стана ясно, че семейството няма пари за погребение. Кметът Георгиев обеща помощ.

В социалните мрежи десетки млади хора сложиха на стените си поста: „Когато Нотр Дам горя, всички бяхте Нотр Дам. При атентата в Париж, всички бяхте Париж, при пожарите в Сибир слагате снимка „Аз съм Сибир“. Днес Аз съм Криси. Криси бе бъдеща първокласничка, но няма да тръгне никога на училище. Тя е дъщеря, внучка… Тя е тяхното дете.  Вече не… Благодарение на един изверг и психопат. Колко от вас се поставят на мястото на родителите?! Огънят, където падне, там гори. Аз не съм Сибир, Париж, Нотр Дам и прочие, днес АЗ СЪМ КРИСИ!!!“ със снимката на така и недочакалата първия си учебен ден Кристин Георгиева.

Дългогодишни юристи с много опит в наказателните дела коментират, че Трифонов най-вероятно ще признае вината си и това автоматично ще го предпази от най-тежката възможна присъда: доживотен затвор без право на замяна. Напълно възможно било след 25-26 години той да излезе на свобода, тъй като законът му дава правото да иска предсрочно освобождаване, след като изтърпи 2/3 от наложеното му наказание, коментира още агенция "Монитор".

Ужасът в Сотиря възроди петиция за връщане на смъртното наказание. Това поиска в петък и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той настоя за химическа кастрация на изверга. Днес с коментар по темата във Фейсбук излезе и вицепремиерът Красимир Каракачанов. „Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета. Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния!“, написа във фейсбук лидерът на ВМРО.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай