Убиецът на Дракополов се правил на клошар

Втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния Николай Дракополов.

Убиецът на Дракополов се правил на клошар | StandartNews.com

Разследващите правят втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния Николай Дракополов. Мъжът беше застрелян снощи на кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Разследващите работят по две основни версии за покушението, предава БНТ.

До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Дракополов, е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

Най-вероятно са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара, за да го застрелят там.

"Първата кола, която е тук, които са подали сигнала. Има и коли зад него, има и свидетели, които и в момента се уточняват. Снемат се данни на свидетели, които следва да бъдат разпитани, да разкажат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил", разкри Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Вероятно залавянето на няколко големи пратки с кокаин от разследващите в България, т.е. загубата на големи количества от дрогата могат да бъдат един от мотивите за разчистването на сметки.

Другата версия, която разследващите имат, е заради конкуренция на вторичния пазар на автомобили, тъй като неговият официален бизнес е търговия с употребявани автомобили нов внос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай