Тръгва разследване за смъртта на абитуриента

Той лежа с коронавирус във великотърновската болница.

Тръгва разследване за смъртта на абитуриента | StandartNews.com

Започва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент с коронавирус във великотърновската болница. Тя е разпоредена след писмена жалба от бащата на момчето адвокат Иван Денев от 10 август.

Разследването няма да се наблюдава от великотърновски прокурори, защото всички са си направили отводи. Причината - заместник апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата,а съпругата на обвинителя е главна медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Главният прокурор Иван Гешев е определил прокуратура в София да води разследването.

 Иззети са писмени сведения от болницата - графици за дежурства, епикризи и др.

Христо Денев изгуби битката с коронавируса на 31 юли. Младежът издъхна в реанимация след 18 дни лечение, включително и чрез преливане на кръвна плазма.

След трагедията почерненият баща Иван Денев публично изказа съмнения в действията на медиците, обвини ги в нечовешко отношение и нередности при лечението.

От епикризата става ясно, че момчето е лекувано със 7 антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, който е в трета фаза на клинични изпитвания в няколко мултинационални центрове за лечение на COVID 19. Изпитванията са във фаза 3.

След изнесените в медиите факти започна и проверка на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" в болницата във Велико Търново по настояване на директорът д-р Стефан Филев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай