Тръгва очаквано дело за убийство при неясни обстоятелства

Двайсетгодишната старозагорка Мария Гиздева е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост на 62-годишния Богдан Динев, по-известен в града като Боньо Фаса

Тръгва очаквано дело за убийство при неясни обстоятелства | StandartNews.com

Първото заседание по делото срещу нашумало убийство в Стара Загора преди 3 години е насрочено за днес в Старозагорския окръжен съд.
Подсъдимата Мария Гиздевае, тогава на 18 години, е обвинена в умишлено причиняване на тежка телесна повреда, на 62-годишния старозагорец Богдан Динев
 в дома му на 25 юли, вследствие на която е настъпила смъртта му. Двамата се познавали от заведение в града, в която ученичката вечер работела като сервитьорка.  Мария отишла в дома на Богдан уж да разгледат негови семейни снимки, но по нейните думи той я изнасил и за да са защити тя му нанесла смъртоносна рана в крака и избягала. На другия ден след като разбрала, че Богдан е издъхнал, Мария се предава. Съдебно-медицинската експертиза, изготвена няколко дни по-късно, не доказала по безспорен начин, че момичето е било изнасилено. След протест на граждани в нейна подкрепа Мария е освободена от ареста срещу парична гаранция от 500 лева.
 За най-тежкото престъпление на Гиздева зоконът предвижда затвор от 2 до 8 години. Срещу нея обаче има повдигнато и друго обвинение - за използване на на дебитната карта на загиналия.ата. 
  "Няма да искаме съкратено съдебно следствие, защото Мария е невинна", това каза на влизане в съдебната зала адвокатът й Валентин Димитров. Според него клиентката му е действала при неизбежна самоотбрана. Защитникът отхвърли и другото обвинение, че Мария е използвала банковата карта на убития и е правила опит да тегли пари. 
 Фото - Архив
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай