Спешният лекар за Стайко: Беше адекватен, но неориентиран

Имаше професионално направена превръзка на главата и поставен венозен път, казва д-р Слави Тодоров

Спешният лекар за Стайко: Беше адекватен, но неориентиран | StandartNews.com

Доктор Слави Тодоров, който се е отзовал на сигнала до Спешна помощ в 9,15 часа сутринта, за да помогне на Стайко Стайков, проговори пред БТВ.

Сигналът е бил за мъж, намерен пред дома си в безсъзнание часове по-рано.

"Намерихме момчето в полубудно състояние, беше адекватен, но неориентиран. Каквото го питах - отговаряше само "не знам", "не знам". Имаше болки по цялото тяло", разказа д-р Тодоров.

При първоначалния преглед било установено, че д-р Тодоров не е първото медицинско лице, което оказва помощ на пострадалия: "Имаше следи от професионална намеса. Имаше поставен венозен път, имаше и превръзка на главата, добре направена".

Медикът преценява, че пациентът е за болница и го откарва в "Пирогов". По пътя се установява и самоличността на пострадалия. "Дадоха международния му паспорт, който имаха под ръка", разказа още докторът.

Стайко Стайков, който е син на задържания за нелегално произвоство на цигари бос на Винпром „Карнобат“, и в момента се намира в „Пирогов“.

Стайков е издирван от МВР от септември, а въпреки че близките му твърдят, че местонахождението му е било ясно, полищията разбира къде се намира той едва тази сутрин.

Пред разследващите Стайков и неговите охранители разказват, че е бил отвлечен. Но не става ясно кога. Разказват и че снощи между 20 и 21 ч. Стайков е бил оставен от такси пред дома му в Бояна. Откъде обаче го е взело таксито - от МВР не уточняват. По думите на адвокатите на Стайко Стайков, по ръцете си той е имал следи от инжекции.

В началото на септември бащата на Стайко - Миню Стайков, беше задържан след специализирана акция на полицията във фабрика за нелегални цигари в Карнобат. Бизнесменът е в ареста с повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни измами.

От октомври синът му Стайко се издирва с червена бюлетина за участие в организирана престъпна група. В неизвестност е от септември. Предстои да бъде извършена експертиза, която ще установи какво е здравословното състояние на Стайко Стайков. Ако то позволи, прокуратурата ще поиска задържане под стража.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай