Смайващи разкрития за трагедията в Слънчев бряг

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години

Смайващи разкрития за трагедията в Слънчев бряг | StandartNews.com

Убийството в Слънчев бряг не е умишлено, а вследствие на провокация. Обвинението трябва да бъде преквалифицирано. Това каза пред Флагман.бг служебният адвокат на 38-годишния Христо Димитров – Георги Георгиев.

По негови твърдения Христо е купил 21-сантиметровия нож предния ден, за да се защити, тъй като получавал заплахи от Цветелин Якимов. От записите на видеокамерите в района пък ставало ясно, че именно Цеци го провокирал, а след това е избухнал скандала между двамата. 

„Онзи бил по-голям от него, наскачал, не взел ножа да го убива, а да се отбранява. Пострадалият не е намушкан в сърцето, а в областта на корема, починал е от загуба на кръв. На записите се вижда, че след удара той върви, движи се. Съблича си тениската, а после ляга на земята“, каза адв. Георгиев. 

Кадрите са предоставени на разследването. 

„Искаме преквалифицране на члена на обвинението – от 115 на 118 - за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години“, обясни още защитата. 

Официално Ивет имала връзка с ревнивеца Христо, но се срещала и с убития Цеци. „Това момиче е било ключът на загадката“, каза още адвокатът, без да уточнява какво точно има предвид. 

Ябълката на раздора между двамата противници са станали 50 лв., които убиецът Христо дал на любимата си предишния ден. 

„Той й дал тези 50 лв., за да има джобни. Но на следващия ден любовникът Цеци се оплакал, че му трябват пари, тя извадила тези от Христо и му ги дала. Ревнивецът видял за какво иде реч, оттам избухнала войната“, разказаха още запознати. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Жена от квартала
преди 1 месец

МАКСИМ КАРАКАШ, сексуалното гуру и бизнесмен, да не е бутнал от балкона "обичаната си" жена Таня. Каракаш има любовница почти на годините на сина му и чака дете от нея. Сина му отдавна е отпратил в чужбина, а жена му бачка да изкарва прехраната си на държавно място.

Откажи