Още издирват убиеца от Костенец, вдигат вертолет

Синът на Милена първи видял кървавите следи от убийството на майка му

Още издирват убиеца от Костенец, вдигат вертолет | StandartNews.com

Въпреки продължилото и през нощта издирване на заподозряния убиец от Костенец Стоян Зайков, той все още не е открит, съобщиха ог полицията. Бившият 43-годишен затворник е в неизвестност от четвъртък вечерта, когато според разследващите е застрелял бившата си приятелка Милена Шишкова, с която живеел на семейни начала, но от два месеца са разделени.

Двамата имат син, който пръв попаднал на кървавите следи пред къщата, съобщи тази стурин Нова тв. Четиринайсетгодишният Стивън жиевеел при при бащи си Стоян Зайков. Момчето отишло да види майка си в петък сутринта, но видяло кървавите следи по пода и уплашено се обадило на леля си.

Сестрата на Милена сигнализирала в полицията. Малко по-късно било открито тялото на жертвата на поляната срещу къщата. Тя била с огнестрелни рани в главата, по първоначални данни куршумите са 22-ри калибър. Веднага за издирване бил обявен Стоян Зайков-Чане. За последно той е бил забелязан в Костенец около 20 ч. вечерта в деня на убийството. Стоян бил  с няколко криминални регистрации за кражби и увреждане на чуждо имущество, а накрая се озовал и зад решетките.

 В последните 2 години двамата се събирали и разделяли на няколко пъти.  "От около месец Стоян следеше Милена. Влизал е вкъщи, видях стъпки в банята", каза сестрата на убитата Славян. Тя категорично отхвърля версията, че любовен триъгълник може да е причина за убийството. "Убедена съм, че Стоян я е убил, дано го хванат по-бързо", моли се почернената сестра.

 "Хеликоптер може да се включи в издирването  основният заподозрян за убийството, Стоян Зайков"  обяви тази сутрин директорът на ОДМВР-София Николай Спасов. Има подозрения, че бившият затворник може да се крие някъде в Костенец.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай