Шопа: Ветко и Маринела се предадоха сами /ОБНОВЕНА/

Укривателят на Ветко и Маринела купил къщата край Барселона през 2016 г., имал ресторант

Шопа: Ветко и Маринела се предадоха сами /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Укривателят на Арабаджиеви купил къщата край Барселона през 2016 г., имал ресторант

СНИМКИ НА КЪЩАТА: бТВ

Ветко и Маринела Арабаджиеви не се укривали в къщата на – Георги Семерджиев /Жоро Шопа/ в Кабрера де Мар край Барселона. Емблематичното хотелиерско семейство пристигнало в луксозното имение два дни преди ареста му. Ветко и Маринела сами се предали на полицаите. Това заявил Жоро Шопа пред бТВ. Бизнесменът категорично отказал да застане пред камерата. Обяснил, че тъй като срещу него навремето е имало атентати, самото присъствие на журналисти в Кабрера де Мар представлявало опасност за живота му.

На 7 март 2019 г. сутринта хотелиерското семейство бе закопчано по пижами в луксозната къща след месеци издирване с червена бюлетина от Интерпол.

Малкият палат с кула е на самите Ветко и Маринела, твърдяха пред камерата на бТВ местни хора от Кабрера де Мар, след като репортер на телевизията им показа снимка на хотелиерите. Дълго време имотът не се продавал, цената му паднала до 600 000 евро. Тогава семейството го купило. Доведоха си работници от България, каза местен жител пред бТВ. Правело впечатление, че двамата карат много скъпи коли – за над 100 000 евро.

В същото време пред Нова телевизия пък проговори мъжът, продал къщата на Георги Семерджиев /Жоро Шопа/. Това станало през 2016.

"Той купи къщата. Свърза се със съпругата ми, купи я на 27 юни 2016 г. Казва се Георги. Преди няколко дни беше тук с кучето си. Не знам с какво се занимава. Каза ми, че е имал ресторант", разказа продавачът. Той и отрече да е виждал Арабаджиеви с Георги.

ВИЖ ОЩЕ: Шопа си купил къщата край Барселона през 2016

Процедурата по екстрадирането на Ветко и Маринела от Испания е в ход, вчера прокуратурата изпрати всички необходими за това документи. Испанският съд трябва да насрочи първото заседание по делото. Според българската прокуратура няма пречки Арабаджиеви да бъдат върнати до 15 дни.

ВИЖ ОЩЕ: Закопчаха по пижами Ветко и Маринела

Техният домакин - Георги Семерджиев, пък ще бъде разследван за лично укривателство.

ВИЖ ОЩЕ: Испанците пуснали укривателя на Ветко и Маринела

За момента остава неясно защо швейцарските власти се отказаха от искането си за екстрадиция Семерджиев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай