Събарят 17 къщи на "ало" измамници

ДНСК проверява 103 недвижими имота

Събарят 17 къщи на "ало" измамници | StandartNews.com

Специализираната прокуратура е възложила на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота, собственост на 27 обвиняеми за участие в три неутрализирани през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами, съобщава Nova.

Проверени са 103 обекта на територията на Горна Оряховица, Берковица, Левски, Ветово и селата Ружинци и Арчар.

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, един от които вече е премахнат, а два са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно-наказателни производства: на трима служители в Община Ружинци, двама в Берковица, трима в Левски и трима във Ветово.

Предстои ДНСК да даде информация за окончателните решения по образуваните преписки в общинските администрации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай