Разпитваха Живко Мартинов по "Суджукгейт"

Целта на призоваването днес бе да бъдат прецизирани неговите обвинения, повдигнати още през 2017 година, заради което той подаде оставка като депутат...

Разпитваха Живко Мартинов по "Суджукгейт" | StandartNews.com

Бившият депутат на ГЕРБ е Живко Мартинов бе на разпит в Специализираното следствие във връзка с прецизиране на обвинението, станало известно като "Суджукгейт".

Целта на призоваването днес бе да бъдат прецизирани неговите обвинения, повдигнати още през 2017 година, заради което той подаде оставка като депутат.

Мартинов ще отговаря за това, че преди 7 години със заплахи принудил бизнесмен да му даде 4 тона суджук по специална рецепта. Той обяснил, че го иска от името на премиера, но разследващите установиха, че това не се е случило така. Сред по-цветистите закани, които прокуратурата направи публично достояние на Мартинов, са, че той е заплашвал с арест, с отстраняване от позиции на бизнесмените, които е изнудвал.

Бившият депутат е обвинен и за закана за убийство към общински съветник. На свобода е срещу мярка за неотклонение от 20 000 лева, а прокуратурата обещава съвсем скоро делото да стигне и до съда.

Освен Мартинов подсъдими по делото са бившият директор на областната дирекция на МВР в Добрич, както и директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай