Разкриха модерна наркооранжерия в Габрово

Помещението било обзаведено с изключително модерно оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа

Разкриха модерна наркооранжерия в Габрово | StandartNews.com

Криминалисти от ОДМВР-Габрово разкриха модерно изградена наркооранжерия. При спецоперацията са задържани 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка и са иззети 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 г суха тревиста маса, която при теста реагира на марихуана.

При операцията е претърсено и хале на бивше предприятие в града, където е открито помещение, специално пригодена за отглеждане на марихуана. От там са иззети общо 429 саксии с марихуана и 64,705 кг зелена листна маса.

Помещението било обзаведено с модерно оборудване за отглеждане на растенията - лампи с подходяща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за контрол на температурата и влажността.

В хода на разследването е установено също, че в собствен имот в Драгановци габровецът е изградил миниоранжерия за отглеждане на марихуана. Оттам са иззети още 301 саксии с марихуана, 27,226 кг зелена и 35 г суха листна маса, както и съответното оборудване.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 в от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай