Проверяват намерено оръжие за извършено убийство

Възможно е намереният у наркопроизводители в Разград картечен пистолет "Скорпион" да е използван при убийства, чийто извършител още се издирва

Проверяват намерено оръжие за извършено убийство | StandartNews.com

Картечният пистолет „Скорпион”, открит у наркопроизводители в Разград, ще бъде предаден на специализираната прокуратура, за да  се провери извършвани ли са с него други престъпления. Възможно е забраненото от закона  за лично притежаване оръжие,  да е използвано  при убийства, чийто извършител още се издирва. Това обяви окръжният прокурор на Разград  Тихомир Тодоров, след приключилата  в неделя акция по задържането на  петима  мъже,  създали наркооранжерия в  хале на бившия стъкларски завод „Диамант” в града.
Става дума за организирана престъпна група,  в която  ролите и отговорностите са били ясно разпределени. Единият от мъжете е  регистрирал фирма през рятото на миналата година и през ноември наел  сутерена на  бившата  спортна зала на стъклозавода.” На горния етаж и в момента има действаща спортна площадка. И аз , и директорът на ОД на МВР комисар Ивайло Йовчев  сме  играли   футбол там.”, призна прокурор Тодоров.
Освен  „ предприемача”, осигурил терена за оранжерията, в групата е имало и доставчик на семената и оборудването, които са внесени от Холандия. Гретият член на бандата бил агроном и следял за качеството на реколтата, четвъртият отговарял за разпространението, а петият бил силовак и имал за задача да прибира  парите от продажбите на  нередовни длъжници.
Прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за задържане спрямо петимата  арестувани. Към всичи тях вече са повдигнати по две обвинения – за лична   вина и съучастничество в производството и разпространението на  високорискови наркотични вещества. За всяко от тези деяния законът предвижда по две години затвор. Възможно е в хода на разследването към  задържаните да бъдат   повдигнати и други обвинения,обясни  окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай