Пристанищен бос в Бургас закопчан заради Божков?

Разследван е за търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления

Пристанищен бос в Бургас закопчан заради Божков? | StandartNews.com

Предприемачът Николай Филипов от Бургас е задържан при акция на специализираната прокуратура и ДАНС, проведена при пълна секретност в сряда. 49-годишният бизнесмен, който е собственик на пристанище „Европа” в Бургас, е разследван за търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления, съобщава Нова телевизия.

Към този момент от прокуратурата се въздържат от официални изявления, но се очаква още утре да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража".

По неофициална информация при претърсванията в офиса и дома му във вторник разследващи са намерили 1,5 млн. лева в брой, а в хода на разследването предстои да бъдат проверявани контактите му със собственика на „Нове Холдинг” Васил Божков. Изяснява се и версията за участие във финансиране на протестите.

Николай Филипов е известен и като бившия собственик на футболен клуб „Нефтохимик", от който се отказа през 2013 година. Бизнесът му се разпростира в земеделието, селския туризъм, скрап и цветни метали, притежава и рибарник, финансиран по програма САПАРД. И към днешна дата разследващи продължават с разпити на лица, имащи отношение с бизнеса на Николай Филипов край морето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай