Пияни и дрогирани ученици подлудиха Бургас

Петима тероризирали граждани в центъра на града

Пияни и дрогирани ученици подлудиха Бургас | StandartNews.com

Много опасна банда от петима души, трима от които непълнолетни, е била арестувана при вчерашна операция на Специализираните сили от ОД на МВР-Бургас до ОУ „Васил Априлов”. По непотвърдена информация в действията им е участвало и 14-годишно момиче, съобщава Флагман.бг.

Две от момчетата са на 16 и 17 години, само двама са пълнолетни. Имената им са ясни, но поради забрана в новото българско законодателство да се упоменават подробности за самоличността на ненавършили пълнолетие, те не могат да бъдат разкрити.

Бруталната истина е, че петимата вчера са тероризирали хора в централната част на града и жк. „Лазур”.

В момента на задържането им, около 19:30 часа вчера, в района на кръстовището между бул. „Сан Стефано” и „Демокрация”, е установено, че и петимата са употребили алкохол и наркотици. В акцията по задържането им от спецсилите, подкрепление са дали и полицаи от Първо и Пето РУ.

Ето хронологията на вчерашния следобед на разхождащата се безнаказано по улиците на Бургас опасна група:

Около 14 часа петимата са преминавали по улица в ЦГЧ и са чупели стъкла на коли наред. Единият е размахвал пистолет и поради тази причина свидетели на гледката не са посмели да се намесят. До идването на полиция на мястото от петима е нямало и следа. В това време те са продължили да пият и да се дрогират.

Преминали са на територията на жк. „Лазур”. Там, на ул. „Копривщица” са започнали да трошат с камъни прозорци на апартаменти, разположени по първите етажи.

Баща и син, в дома на които е паднал камък, докато вечеряли на масата, заедно с цялото си семейство, са излезли на улицата, виждайки ги от далече и смятайки, че това са просто деца. Двамата не са допускали, че ще попаднат в лапите на освирепялата група. Нанесеният побой върху двамата мъже представлявал ужасяваща гледка.

69-годишният баща е бил ожесточено ритан в главата и обезобразен. Кръвопролитието е продължило достатъчно дълго пред погледите на десетки свидетели, но никой не е посмял да се намеси, тъй като единият от бандата е гърмял с пистолета. Той е стрелял в лицето на сина, с което му е нанесъл сериозно нараняване.

След като оставили двете жертви безпомощни на улицата, петимата продължили абсолютно необезпокоявани и размахвайки пистолета през целия жк. „Лазур”, преминавайки през препълнени с майки и деца зони за отдих и пазара на комплекса.

При задържането им се е установило, че единият от тях е криминално проявен и съвсем наскоро е бил арестуван от Пето РУ с цял чувал пистолети и автомати, пригодени за стрелба с газови патрони.

И към момента петимата са в ареста и предстои днес гледане на мерките им за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай