Пълна мистерия с крадливата касиерка. Какво си е купила?

Не отговаря на въпросите на прокуратурата

Пълна мистерия с крадливата касиерка. Какво си е купила? | StandartNews.com

Пълна мистерия витае около 52-годишната касиерката, която успя да свие над 140 000 лв. от банката в Пловдив, в която работила.

За престъплението я чакат от 3 до 15 години затвор, стана ясно на брифинг, даден по случая от представители на полицията и Районната прокуратура, предаде репортер на "Марица". Тя е изразила желание да възстанови сумата, но до този, момент е успяла да върне едва 20 000 лв. 

Изобщо не е ясно за какво жената е изхарчила парите. На брифинга бе съобщено, че не е водила луксозен начин на живот, но сумата липсва. Касиерката не е дала отговор на този въпрос. 

"Тя работи в банката от 2005 г. До април тази година е била главен касиер. В ковид кризата решила да извърши на етапи присвояване на парични средства, които не са средства на клиенти на банката, не са по партиди, а са й бил предоставени да оперира с тях във връзка с ежедневната й дейност", каза пред журналисти зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов.

Парите са се намирали в каса, във формата на пачки. В продължение на четири години в различни месеци тя е присвоявала банкноти от тези пачки. „Започнала е да слага зелени хартийки в пачките вместо банкноти, които е закупила лично, за да се прикрие. Тя ги е рязала, за да ги оформи като банкнота от 100 лева и е запълвала пачките“, заявиха от прокуратурата

Жената е обвинена в длъжностно присвояване. Може да й бъде забранено и да упражнява професията си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай