Отново - брутален побой и стрелба на пътя

Имало и заплахи за убийство

Отново - брутален побой и стрелба на пътя | StandartNews.com

Полицията задържа 37-годишен шофьор, който заплашвал, стрелял, блъскал и пребил друг водач на пътя край Доблич само заради това, че му е сигнализирал с клаксон. Нападателят - Илтер Аксанов-Шалтера, е криминално проявен.

"Човекът тръгна да ме преследва, извади автомат или автоматично оръжие, пистолет ли, не знам, но изстрелите бяха много на често в къс интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила", разказа Михов пред NOVA.

Пострадалият се опитал да избяга, но Шалтера го настигнал и блъснал колата му три пъти, като последния го принудил да спре.

"Последва саморазправа и заплаха с оръжието. Ако не сляза от автомобила, да ме застреля, да ме убие, да ме добие и разните му там заплахи. Той агресира много и с тежки удари в лицето и в гърдите нанасяше заедно с оръжието вътре в автомобила нанасяше над мен", допълни Михов пред БНТ.

"След това поиска да вземе парите ми, да ме ограби и да тръгне", каза още младият мъж.

"Спират няколко човека, явно нападателят вижда, че става вече твърде публично. Казва на сина си "Ела го довърши, ела го довърши" за моя мъж. Синът му проявява здрав разум и не го прави", разказа съпругата на Пламен Илияна Кръстева, която разказа за случилото се във Фейсбук.

Малко след това Аксанов е задържан. Оказва се, че същия ден е пуснал видео в социалните мрежа как шофира с над 180 км/ч. По-късно профилът му е изтрит. На самия него вече е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", районната прокуратура в Добрич води досъдебно производство за хулиганството на пътя.

А Пламен Михов е настанен в Многопрофилната болница в Добрич с множество травми.

"Мъжът ми е със счупен нос, с комоцио и с охлузни рани", каза още Илияна Кръстева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай