Откриха 1 кг златни накити в автобус на Капитан Андреево

Контрабандните накити са били укрити зад шофьорската седалка в текстилна чанта, стойността им е за над 60 хиляди лева

Откриха 1 кг златни накити в автобус на Капитан Андреево | StandartNews.com

Над 1 килограм контрабандни златни накити откриха при съвместна проверка митнически инспектори и гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 11 декември на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал автобус с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митничарите шофьорът и пътниците в автобуса заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

При извършената проверка се установява, че зад шофьорската седалка, в текстилна чанта, са укрити четири найлонови пакета, съдържащи 90 накита – пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице, откритите накити са от 14- и 18-каратово злато с общо тегло 1073.66 грама и са на стойност над 60 000 лв.

Контрабандните златни изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай