От 3 до 15 години затвор за убиеца от Сливен

Мъжът пречази момиче на пешеходна пътека

От 3 до 15 години затвор за убиеца от Сливен | StandartNews.com

От 3 до 15 години затвор грозят шофьора, който блъсна и уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен. Това обяви в "Здравей, България" говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. 

Тя допълни, че законодателят е определил по-тежко наказание за престъпления против транспорта - когато водачът е избягал от местопроизшествието, когато то е станало на пешеходна пътека и когато водачът е употребил алкохол.

Подробности за самия инцидент даде инспектор Диян Митев от "Пътна полиция" - Сливен. "Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4 часа настъпва тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като загиналото момиче е било първо. То е поело удара. Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си”, каза той.

Инсп. Митев допълни, че проверката с дрегер установила 2,24 промила алкохол. Това означавало, че шофьорът изобщо не  трябвало да сяда зад волана. 

Местните хора разказват, че на мястото, където е станал инцидента водачите не спазват ограничението на скоростта. „Не бързо, направо ненормално карат”, коментира жителка на града.

„Постоянно притичвам. Много бързо карат. Тази седмица имаше полиция тук, ама явно полза няма”, каза младо момиче. То допълни, че преди време в района е била блъсната възрастна жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай