Обвиниха и бащата в катастрофата с Местан

Катастрофата била възникнала при независимо причиняване.

Обвиниха и бащата в катастрофата с Местан | StandartNews.com

От Окръжна прокуратура - Кърджали внесоха в местния окръжен съд обвинителния акт за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофата край с. Загорско, област Кърджали, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемите са бившият депутат и лидер на ДОСТ Лютви Местан и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед (Ю.А.). От държавното обвинение уточняват, че катастрофата била възникнала при независимо причиняване.

Бащата е обвинен, че сам и в условията на независимо съпричиняване с Лютви Местан, шофирал "Фолксваген", модел "Фаетон", е катастрофирал.

Обвинението към бащата е, че не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял, когато е възникнала опасност за движението.

В обвинението пише, че на бебето не са били поставени обезопасителните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била монтирана с триточков колан за задната седалка и Ахмед е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обвинението към Лютви Местан е, че в същата катастрофа е нарушил правилата като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство не е спрял, въпреки че има знак Б2 и не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал. Това е причинило катастрофата, при която е починало бебето.

В двумесечен срок се очаква Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай