Нова версия! Защо стреляха по Митко Русия

Искали са да то сплашат

Нова версия! Защо стреляха по Митко Русия | StandartNews.com

Стрелбата срещу известния лихвар Митко Русия е била заради няколко милиона лева. Това е основната версия на МВР. 

По-малко били вероятни други хипотези - влошени бизнес взаимоотношения и междуличностен конфликт, пише „Телеграф“, позовавайки се източници от разследването..

Преди дни излезе и информацията, че е Димитър Стоянов - Митко Русия, може да е бил информатор на полицията.

Срещу Русия беше стреляно малко преди полунощ в неделя на охраняем паркинг в столичния кв. „Младост“. Там беше ранен и синът му, който е бил с него. 

Двамата успяха да се доберат до Окръжна болница. Лекарите там обявиха, че бащата и синът вече са извън опасност.

Има кадри от охранителна камера, които ясно посочват в коя посока се оттеглил стрелецът.

Вече е ясно, че по Стоянов е стреляно с малокалибрен пистолет - 22-ри калибър. Криминалисти от ГДНП поясниха, че това оръжие се използвала най-вече при заплахи, а не за убийство.

Разпити на партньори и хора, с които раненият работи, навели криминалистите към версията, че става въпрос за няколко милиона лева, свързани с лихварството.

Тепърва ще се проследява цялата документация за дейността му поне 8 години назад, за да се види дали двете стрелби – сегашната и тази през 2016 г., не са свързани помежду им.

Тогава Русия също оцеля при атаката срещу него, която се развихри на бензиностанция, отново в кв. „Младост“. Тогава стъклото на луксозния му джип беше пробито, но той остана невредим. Почти по идентичен начин се разрази и стрелбата от последната седмица. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай