Нов удар на търговците на райски газ. Пострада столична гимназия

От Втора английска гимназия веднага са сезирали полицията за вандалския акт

Нов удар на търговците на райски газ. Пострада столична гимназия | StandartNews.com

Източник: бТВ

Въпреки забраните и общественото недоволство, продължава търговията с опасния, особено за децата, райски газ. Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ осъмна в неделния ден, налепена със стикери, които рекламират денонощната доставка на веществото, предава бТВ.

QR код директно те препраща към сайт за продажба на райски газ онлайн, а стикерите бяха на оградата през няколко метра. В сайта има телефонен номер, като обещанието е, че райският газ ще стигне до получателя за 30 минути.

От Втора английска гимназия веднага са сезирали полицията за вандалския акт и са премахнали всички стикери.

В училището последователно работят срещу превенцията на всякакви зависимости на учениците. Ежегодно се провеждат програми „Не на наркотиците и зависимостите в сътрудничество с Агенция „Митници“ и Националната стратегия за борба с наркотиците, като в училището има и консултативен кабинет за работа с ученици, учители и родители.

От община „Триадица“ казаха, че осъждат строго този акт и очакват от полицията да бъдат открити нарушителите.

Според психолога Калин Гайтанджиев превенцията на зависимостта е изграждането на сили емоционални връзки и търсене на смисъл в това, което прави, Той каза още, че родителите са много важни при изграждане на мисленето на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай