Не бомба, а газ взривил блока във Варна

Няма данни за наличие на взривни вещества, каза вътрешният министър Младен Маринов

Не бомба, а газ взривил блока във Варна | StandartNews.com

„Към този момент нямаме данни, които да подкрепят тезата, че взривът във Варна е вследствие на боеприпаси или взривни вещества. По-скоро колегите работят по установяване на наличието на газ“. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той коментира случая с взрив в апартамент в квартал „Владислав Варненчик“ в морската ни столица, станал през нощта на 13 януари, който уби двама души и вкара други 18 в болница.

Според МВР няма данни, които да потвърждават, че загиналият мъж, обитавал апартамента е съхранявал там взривни вещества. „Хората, с които е работено до момента казват, че той не се е занимавал с такива неща“, обясни Маринов.

Във връзка с идентифицирането на втория труп, той посочи: „Имаме яснота, но предпочитам да говоря, когато станат готови експертизите и сме сигурни за самоличността“.

Министърът на вътрешните работи коментира и случая с пожара в къщата на известна адвокатка от Ихтиман, за който полицията проверява версията за умишлен палеж, тъй като е била необитаема. „Сигналът е подаден в 03.30 часа. Сигналът е за горящ покрив на къща, която е необитаема. Колегите са реагирали бързо и са успели да загасят пожара. Засегнато е половината от покривното пространство на къщата. Работи се по установяване на причините“, обясни Младен Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай