Наши бандити пращали оръжие и хероин в Англия

Над 70 кг хероин и десетки пистолети са намерени в арестуваните престъпници

Наши бандити пращали оръжие и хероин в Англия | StandartNews.com

Разбита е престъпна група, изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и хероин от София до Англия, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата.

В началото на седмицата е стартирана международна координирана полицейска операция между британските и българските служби. Информацията за групата е добита в СДВР, а оттам предадена на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Задържани са 6 лица.

Групата е била задържана на 17 септември с 53 пистолета, сред тях са били "Зиг Зауер", "Валтер" и "Марголин". Всеки бил придружен с кутия от по 50 патрона в нея. Имало и автоматични оръжия, както и бронежилетки.

Освен късоцевните нарезни и дългоцевните оръжия, групата била заловена и с над 70 кг хероин, каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Той посочи, че има и голяма сума пари в групата.

Единият от задържаните - британски гражданин, бил обявен за издирване с европейска заповед за арест, но въпреки това бил прехванат от службите.

"Да се следи такъв човек е като да се дебне ранено животно", каза зам.-главният прокурор.

Шестима са задържаните - трима в Англия и трима в България, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В момента специализираният наказателен съд заседава по мярката на задържаните у нас, посочи административният ръководител на специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров. Той добави че едновременно с брифинга у нас имало такъв и на Острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай