Наръгаха мъж заради миризма от обувки

Инцидентът се случи в нощния влак София – Бургас

Наръгаха мъж заради миризма от обувки | StandartNews.com

Продължава разследването на тежкия инцидент в нощния влак София – Бургас.

Инцидентът стана в събота вечер, малко след гара Ихтиман, където се извършва техническа операция - проба на спирачките. 65-годишен пенсионер направил забележка на 33-годишен мъж от Малко Търново да си свали краката и да си обуе обувките, от които се носела неприятна миризма, но той отказал. По информация на прокуратурата, са били сами в купето.

Железницата спряла на гара Костенец, за да се окаже помощ на ранения. Там пенсионерът опитал да избяга, но бил задържан от полицай. Мъжът е с чисто досие, а нападнатият от него мъж има криминална регистрация за кражба. Тя е била във времето, в което той все още е бил малолетен - под 14 години.

Във влака не е имало полиция. Сигналът за инцидента е подаден 41 минути след полунощ на спешния телефон. Медиците са се отзовали незабавно.

Раненият беше приет с прободна рана в Окръжна болница „Света Анна”. Веднага е бил опериран и в момента животът му е извън опасност.

"Превозната бригада е извършила проверка на всички пътници при тръгване от София. Инцидентът става в четвъртия вагон. Малко след гара Ихтиман бригадата е получила сигнал от пътник за спречкване", обясни за Канал 3 Пламен Митев - зам.-директор в "Пътнически превози" към БДЖ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай