Мъж спаси съгражданка от телефонна измама

Случката се развива в Ахелой

Мъж спаси съгражданка от телефонна измама | StandartNews.com

 Куриозен случай! 61 - годишен мъж от Ахелой, изпратен да прибере пари от измамена своя съгражданка, се усъмнил и вместо да занесе парите на адрес, указан от непознатия глас в телефонната слушалка, се обърнал към Районно управление - Поморие, където предал и паричната сума.

На 22 август тази година около 17.30 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 79-годишна жена от Ахелой за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници"

Пенсионерката събрала сумата от 1 600 лева и следвайки инструкциите в телефонната слушалка ги поставила под кофа за боклук пред дома й. Малко по-късно на адреса дошъл 61 годишен нейн съграждани, който бил потърсен по телефона от мъж, представил се за "Стефан Попов - началник към полицията".

Ахелоецът взел пакета, оставен под кофата за боклук, но се усъмнил, че сам става жертва на телефонна измама, като занесъл парите направо в Районно управление - Поморие, отклонявайки се от телефонните инструкции.

Сумата от 1 600 лева предстои да бъде върната на пенсионерката, а по случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай