Мъж си отглеждал марихуана в мотел край яз. Искър

Намерени са специално обособени помещения за отглеждане на канабис

Мъж си отглеждал марихуана в мотел край яз. Искър | StandartNews.com

Криминалисти от София и Самоков, заедно със служители на Агенция „Митници“, разкриха оборудвана наркооранжерия в комплекс мотел над язовир „Искър“, стопанисван от криминално проявен 62-годишен самоковец. Акцията била проведена на 25 април.

Намерени са специално обособени помещения за отглеждане на канабис. В стая в задната част на ресторанта имало 16 саксии с канабисови растения, които се отглеждали с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна системи.

Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили общо 505 саксии, пълни с перлит. В повечето от саксиите имало канабисови растения, а в други - прерязани и окастрени корени на аналогични растения. Оттам са иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Установен е и наемателят на бунгалата - 50-годишен криминално проявен и осъждан столичанин.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже били задържани за 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийската окръжна прокуратура, наемателят е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай