Мутренските бесове в "Бесо"

Половин милион лева превърнаха от ортаци във врагове Емо Негъра и кикбоксьора Красен

Мутренските бесове в "Бесо" | StandartNews.com
  • Пълна омерта застигна всички замесени в мелето в столичния бар
  • Половин милион лева превърнаха от ортаци във врагове Емо Негъра и кикбоксьора Красен

Ако екшънът в столичния бар "Бесо" от късния следобед на 12 август се беше случил през 90-те години на миналия век, вероятно никой нямаше да му обърне внимание. Дошли едни здрави момчета, потрошили маси и столове, разпорили някоя тапицерия с нож, и по живо, здраво си тръгнали. Няма нито убити, нито даже бити, само някой задавил се от бруталните сцени клиент. В зората на демокрацията подобни мутренски изпълнения бяха ежедневие.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Двама си мерят... кой е по-голям тарикат!

Сега обаче завъртелият се във Фейсбук клип, заснет от охранителните камери в залязващото заведение на столичния булевард "Тодор Каблешков", предизвика ефекта на бомба. Оказа се, че социалните мрежи са повече от институция и може да вдигнат на крак цялата държава. Или поне МВР, което на пожар свика брифинг, за да обяви, че се самосезира за мелето и до броени часове ще залови всички участници в него.
по-късно стана ясно, че

цялата жега е тръгнала от гнева на премиера

който силно се възмутил, че в неговата просперираща държава може да се случват неща, на които той смятал, че е сложил край още като главен секретар на МВР.    
А негърът, в смисъл най-лош, в цялата ситуация се оказа собственикът на "Бесо" Емануил Лазаров, който заради твърде смуглия си тен наистина е известен повече като Емо Негъра.

ВИЖ ОЩЕ: Строител и охранители закопчани за погрома в Бесо

Оказа се, че той изобщо не е подавал сигнал до полицията, нито пък иска да го прави.
Вероятно защото си знае как е сгазил лука пред обявения предварително за поръчител на погрома негов съдружник в строителния бизнес Красен Кръстев, с когото са ортаци от близо 10 години.
Същият е много по-малко известен от Емо Негъра, за когото цяла България разбра, че си има и сам си кара частен хеликоптер, когато преди 4 години падна с него в морето до Царево.
Лазаров събираше дълго време в откритото преди 9 години заведение голяма част от т. нар роден хайлайф.

В "Бесо" се омесваха светски звезди и подземни авторитети

оттам тръгваха най-пикантните клюки, разказват редовни посетители. Напоследък обаче барът е далеч от старата си слава, а компанията, която го изтърбуши, е била сред малкото му редовни посетители.
Въпреки че е баща на три деца, Лазаров е доста екстремен в начинанията и поведението си, казват стари негови приятели.
Макар врял и кипял в строителния бизнес, той закъсал с мащабни проекти в закупените големи терени в "Борово" и "Манастирски ливади".
Сметките без кръчмар се отразили и на отношенията с неговия съдружник Кръстев. Той сметнал, че е набутан точно с половин милион от Негъра, който искал да си живее като бял човек, без да се издължава за борча.
Така се стигнало до обтегнатите отношения между двамата, което дълго време беше водеща версия като причина за мелето в "Бесо".
Вариантът как Кръстев праща шестима здравеняци да трошат бара на Негъра, за да го накара да се издължи, обаче доста издиша.
Най-малкото, защото във въпросния понеделник компанията си пиела там още от обяд и вече била преборила няколко шишета уиски преди да се стигне до ексцесията, според разкази на свидетели. При това често повтаряла това упражнение, а не е връхлетяла с гръм и трясък като наказателен отряд.
А и Кръстев, макар и шампион по кикбокс, съвсем не е типичният прост и здрав спортяга, който първо посяга, а после мисли.
Роденият в Монтана предприемчив мъж е завършил математическата гимназия в родния си град, а след това и УНСС. За кратко е бил и в Първа частна банка, където прозрял, че трябва да завърти собствен бизнес.
Хазартът се оказал трамплинът, който го изстрелял нагоре.
После се огледал и за други бизнеси, така се сдружил и с Негъра.
Красен смята бързо и мисли разумно, много е вещ и в офшорните схеми, казват за него приятелите му.
От доста години Кръстев е силно близък на един от тримата собственици на влиятелна варненска групировка, заради когото оглави за кратко и федерацията по кикбокс.
Затова и

бруталната акция в мутренски стил изобщо не му подхожда

След като гръмко беше обявено, че е задържан, малко по-късно стана ясно, че си е тръгнал от полицията, където е дал показания само като свидетел.
За огромно разочарование на разследващите, скараните Лазаров и Кръстев категорично са отказали да си вадят кирливите ризи пред органите на властта, твърдят запознати.
И двамата са убедени, че помежду си ще успеят да изчистят споровете с много по-малко щети, отколкото ако в отношенията им се разровят полицаи и магистрати.  
Буксува и издирването на шестимата бабаити, взели участие в мелето.
Първите двама, които доброволно се предадоха в СДВР - Цветко Цветков и Сергей Димитров, бяха оставени за постоянно в ареста, но адвокатите им са сигурни, че скоро ще ги изкарат на свобода.  
В полза на разбеснялите се здравеняци в бара е и пълната амнезия, обхванала персонала на "Бесо". Сервитьори и бармани не могат да си спомнят нищо, нито пък имат желание да разпознаят някого от късния следобед на злополучния понеделник.
Това все повече е

на път да вкара в задънена улица разследването

Което пък прави трудна за постигане желаната от премиера развръзка. При поредното си пътуване в страната Борисов даде своя коментар за скандала:
„Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат".
После посочи и очаквания от него финал: "Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по-бързите процедури и се вкарват в затвора.“
Ако това наистина се случи, мутренските бесове в "Бесо" ще се окажат играчка -плачка за участниците в скандала.
Засега обаче по-вероятно изглежда те да се измъкнат с минимални щети и без да припарват зад решетките.
А сигурно най-съкровеното желание и на Лазаров, и на Кръстев, както и на шестимата разбивачи на инвентар, е пустият клип изобщо да не беше виждал бял свят.
Но, както казва народът: "да беше мирно седяло, ни би чудо видяло".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай