Мощна полицейска акция в страната! Един куп арести за детска порнография

Операциите са проведени на територията на цялата страна през последните два месеца

Мощна полицейска акция в страната! Един куп арести за детска порнография | StandartNews.com

Източник: МВР

При проведени специализирани полицейски операции на антимафиотите от Дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП за противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца са арестувани 9 души, съобщават от МВР.

Акциите са проведени на територията на цялата страна през последните два месеца, под ръководството на съответните прокуратури.

Задържаните лица са от мъжки пол, на възраст между 35-48 години, реализиращи престъпни деяния, за част от които е предвидено лишаване от свобода до 10 години.

От жилищата на арестуваните са иззети множество компютърни системи, преносими лаптопи, външни носители, флаш-памети, видеокамери др. носители на информация, съдържащи огромно количество материали, съдържащи сексуално насилие на деца от двата пола.

Използвайки фалшиви самоличности двама от сексуалните хищници са осъществявали целенасочени контакти в мрежата с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до тяхната възраст. Печелейки по този начин симпатиите и доверието на децата, умело провокирайки тяхната нарцистичност и любопитство, възрастните мъже манипулирали своите жертви да участват в порнографски представления. Впоследствие децата били изнудвани и заплашвани, да  създават порнографски материали с тяхно участие.

Сред задържаните са трима педофили, използвали  ресурсите на онлайн приложение за членство в затворени групи с ограничен достъп. Добавянето в групите ставало единствено след „препоръка“ и само за „колеги по интереси“. В тях са се споделяли материали, съдържащи сексуални извращения с малолетни лица, предимно от мъжки пол.

Арести са осъществени и на четирима мъже, използвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите - за свалянето на файлове, съдържащи сексуално насилие на деца с цел последваща обмяната на същите със сексуални насилници от цял свят.

Установените жертви, използвани за създаването на файловете, са на възраст от 2 месеца до 12 години.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай